17. Akdeniz Oyunları

17. Akdeniz Oyunları -Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya: -Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunlarının kano ve yelken yarışları Kadirlide yapılsın


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, 2013 yılında Mersinde yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunlarının kano ve yelken yarışlarının bir kısmının Kadirlide yapılmasını istedi.
     Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Kızyusuflu Köyü Aslantaş Barajındaki Su Sporları Merkezinin atıl bir şekilde kaderine terk edildiğini belirterek, merkezin yapılacak organizasyonlarla yeniden canlandırılması gerektiğini ifade etti.
     Yelken ve Kano Federasyonunun projeleri doğrultusunda İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Osmaniye Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredilen Kızyusuflu Su Sporları Merkezinin açıldığı yıllarda bir çok sportif ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
     Kızyusuflu Köyü Aslantaş Barajı yanında kurulan ve önemli hizmetler veren tesisler, tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Yaklaşık 55 kişiye barınma hizmeti verebilen bu tesis, o zamanların kano ve yelkencilik federasyonunca kuzey rüzgarlarına kapalı olması nedeniyle, Türkiyede kışın bile müsabaka yapılabilecek tek yer olarak gösteriliyordu. Önümüzdeki yıl içerisinde Mersinde yapılacak 17. Akdeniz Oyunlarının kano ve yelken yarışları Kadirlide yapılsın. Bölgenin gerek coğrafi güzelliği, gerekse tarihi yapısı nedeniyle bu tür etkinliklere uygun olarak inşa edilen bu tesis mutlaka gerçek hüviyetine kavuşturulmalıdır. Sayın Valimiz Celalettin Cerrah bu konuda gerekli araştırmaları ve çalışmaları başlatmalıdır.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 17. Akdeniz Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER