17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye

17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası -Dünya şampiyonasına katılacak kuşların belirleneceği organizasyon, Bursada yapıldı


BURSA (A.A) - Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonunun düzenlediği 17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası Bursada yapıldı.
     Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) Mali Genel Sekreteri Rafet Tanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede yetişen kuşların uluslararası yarışmalarda ülkeyi temsil edecek konuma geldiğini ifade etti.
     Belçikadaki Dünya Kanarya Şampiyonasına katılmak için yarışan 3 bin 500 kuşun, profesyonel hakemler tarafından seçildiğini belirten Tanış, şunları kaydetti:
     Yarışmaya çok büyük bir katılım var. Bugün burada yaptığımız yarışma neticesinde seçilen kuşların ülkemizi en iyi derecede temsil edeceğine inanıyorum. Kuşlar 100 farklı kategoriden yarışmaya tabi tutularak çeşitli kriterlerden geçirildi. İnanıyorum ki seçilen 277 kuş, Belçikadaki yarışmada şampiyon olacak. İnşallah Belçikada İstiklal Marşımızı okuyacağız.
     Tanış, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanında gerçekleştirilen 17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonasına tüm Bursalı ve kanarya severleri beklediğini, ayrıca fuarı ziyaret edecek çocuk, bayan ve askerlerden ücret alınmayacağını bildirdi.
     Kanarya, doğa kuşları, muhabbet kuşları, papağan ve diğer kuş türlerinin de yer alacağı şampiyona, yoğun ilgi gördü.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     -3 bin 500 kuş Türkiye-yi Temsil Etmek İçin Yarışacak
    
     Türkiyedeki 86 kanarya derneği tarafınndan oluşturulan tükriye kanaryala ve kafes kuşları federasyoun türkiye şampiyonası yapıyor.
     Binlerce kuş 12-13 ocak tarihlerninded merinos akkmde ki şampiyonada yaprışacak.
     Burada şampiyon olanlar 27 ocakta belçikada yapılacak dünya şampiyonsında türkiyeyi temsil edecek.
     -Dünya Kanarya Şampiyonası-nda Türkiye-yi temsil edecek olan kuşların belirleneceği yarışma Bursada yapılacak. Yarışmada yaklaşık 4 bin 500 kuş dereceye girebilmek için mücadele edecek.
     Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 17.-si düzenlenecek olan -Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası-, 12-13 Ocak tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı-nda yapılacak. Belçika-da düzenlenecek olan -Dünya Kanarya Şampiyonası-nda Türkiye-yi temsil edecek olan kuşların belirleneceği -17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası-nda yaklaşık 4 bin 500 kuş dereceye girebilmek için mücadele edecek. (Fotoğraflı-Görüntülü) mutlaka gidilsin. tripodla detayı çekim ve röp...
<< Önceki Haber 17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER