18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü


KASTAMONU (A.A) - Tosyada 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı.
     Kaymakam Türköz, mesajında, Türk ulusunun Çanakkalede zor koşullar altında, kendinden çok güçlü ordulara karşı kazandığı büyük zaferle unutulmaz bir destan yazdığını belirtti.
     Dünya milletlerinin başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk askerinin harp dehasını incelediğini ve örnek aldığını anlatan Kaymakam Türköz, Bu savaş Türk askerinin toprağında yendiği milletlere karşı gösterdiği insani değerleri ortaya koyması bakımından da dünya uluslarına verilmiş çok anlamlı bir mesajla da yüklüdür, Bu güzel vatanda özgürce yaşayan bizler, bu anlamlı ve önemli günde şehitlerimizi tekrar şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyoruz ifadelerini kullandı.
     Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Çanakkalede iman gücüyle düşman askerlerini dize getiren asil bir milletin mensubu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Gururluyuz, çünkü ay yıldızlı bayrağımıza rengini kanlarıyla veren Peygamber komşusu şehitlere sahip yüce Türk milletinin bir ferdiyiz. Çanakkale şehitliklerini gezdiğinizde buradaki ilahi havayı teneffüs etmenizin birinci sebebi bu yüksek ruhun halen canlı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan bütün sevdiklerine şükranlarımı sunuyorum.
     AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç da Çanakkale Zaferinin sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarı olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER