18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Kıbrıs Şehitliğindeki tören Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerinin Atatürk anıtına konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Teğmen Özgür Çakmak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı söyledi.
     Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin burada tutuşturulduğunu ifade eden Çakmak, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bu zaferin, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından şehit aileleri ve vatandaşlar şehitlikteki mezarları ziyaret edildi, Kuran-ı Kerim okundu.
     Silifke Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Belediye Kültür Merkezindeki programda, şiirlerin okundu ve Çanakkale Destanı oratoryo sunuldu.
     Törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Duman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, bazı resmi daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER