18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Afyonkarahisarda Hava Şehitliğinde tören yapıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla Hava Şehitliğinde tören yapıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan törende bir manga asker tarafından tüfeklerle saygı atışında bulunuldu.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, anıta birer çelenk bıraktı.
     Hava Levazım Yüzbaşı Selahattin Durgu, törende yaptığı konuşmada, 18 Mart 1915in, Çanakkalenin geçilemeyeceği ve Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.
     Şehitleri Anma Gününün, dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren Türk bayrağını yeryüzünün her noktasında taşıyanlar, 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenler ve Türklük uğruna canlarını feda edenlerin bedenlerinin toprağa konulması anısına ilan edildiğini belirten Yüzbaşı Durgu, Bugün, yurdumuzun semaları ve denizlerinde, Malazgirtte, Kosovada, Niğboluda, Yemende, Galiçyada, Kafkasyada, Sarıkamışta, Çanakkalede, Kocatepede, Korede, Kıbrısta, Irakta, Hakkari, Van ve Şırnakta dağ başında bir mezrada şehit olanların günüdür dedi.
     Tören, Balkanlıoğlunun Şehitlik Özel Defterini imzalaması ve şehit mezarlarının başlarında dualar edilmesiyle sona erdi.
     Daha sonra, Rehberlik ve Araştırma Merkezinde anma etkinliği gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER