18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -İzmirde Kadifekale Şehitliğinde tören düzenlendi


İZMİR (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla İzmirde tören düzenlendi.
     Kadifekale Şehitliğinde düzenlenen törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından şehitlik anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şube Başkanı Ayten Sarıca, burada yaptığı konuşmada, kutsal toprakları vatan yapmak uğruna canlarını feda eden şehitleri minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
     Kendisinin de şehit eşi olduğunu dile getiren Sarıca, şöyle konuştu:
     Haberi 1 yaşında çocuğum kucağımda, televizyondan aldım. Bu acıları başkasının yaşamasını istemiyoruz. Akan kanın durması için şehit aileleri ve gazilerimiz üzerine düşeni yapmaya hazır. Sayın Başbakanın bu hususta gösterdiği çabaya inanıyoruz, güveniyoruz. Heyecanla süreci takip ediyoruz. Sürecin hayırlı olmasını, tek devlet, tek bayrak altında akan kanın durmasını istiyoruz. Bu vatan bize aziz şehitlerimizden emanet. Emaneti gelecek nesillere barış içinde teslim etmek istiyoruz.
     Daha sonra Vali Kıraç, şehitlik anı defterini imzaladı. Törende Bakanlar Kurulunca alınan karar gereği 15 gazi ve şehit yakınına madalya ve beratları verildi. Şehit Cihat Akkayanın madalya ve beratını, özel harekat polisi kıyafetiyle törene katılan kızı Aybüke Akkaya aldı.
     Protokol üyeleri, törenin sonunda şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.
     Şehit yakınlarının, Türk bayraklarıyla donatılan mezarlar başında Kuran-ı Kerim okuduğu görüldü.
     Bu arada, AK Parti İzmir milletvekilleri Ali Aşlık ve Nesrin Ulemanın bazı gazi ve şehit yakınlarına madalya ve berat vermesi sırasında Ö.S isimli bir vatandaş, çözüm sürecine ilişkin sözlü tepkide bulundu.
     Ö.S. Kadifekale Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER