18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -AK Parti İl Başkanı Çimen: Çanakkale zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen, Çanakkale zaferinin, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
     Çimen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 98 yıl önce Çanakkalede yazılan destan ruhunun Türk milletinin zihninde her zaman diri olduğunu, şehit kanlarıyla sulanan kutsal vatan topraklarının bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak korunacağını belirtti.
     Çanakkalede bedenlerini siper ederek şahadet şerbetini içen farklı etnik kökenlerden ama aynı milletin mensubu olan şehitlerin, vatanın mayası, istikbalin teminatı olduğunu vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:
     Çanakkale zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. İslamın sancaktarı milletimizi Anadoludan atmak, İslam coğrafyasını işgal etmek amacıyla oluşturulan haçlı ittifakının hevesinin kursağında kaldığı, yüz binlerce vatan evladımızın dünyadaki en kıymetli varlığı olan canını, gözünü kırpmadan Allah yolunda vatan ve millet için feda ederek şahadet şerbetini içtiği bir kahramanlık destanıdır. Hiçbir dünyevi beklenti içinde olmadan, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde Allah için, vatan için, millet için, bayrak için, din ve namus için şehitlerimizin aziz kanları ile yazılmış bir fedakarlık destanıdır. Milliyetçilik istismarı yaparak milletimizi kafatasçılığa, kavmiyetçiliğe mahkum edenlere en büyük ibret, en büyük ders, Çanakkale destanıdır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER