18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, Vali Vekili Deniz Zeyrek, şehit er Recep Gökün babasına Devlet Övünç Madalyasını teslim etti.
     Valilik bahçesindeki ilk tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam eden törene, Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdülhamit İke, kurum amirleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Celil Şahin yaptı. Programda ayrıca Çanakkale Zaferini anlatan slayt gösterimi yapıldı,öğrenciler tarafından şiirler okundu.
     Daha sonra Vali Vekili Zeyrek, Pervaride 24 Eylül 2011 tarihinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Recep Gökün babası Hüseyin Göke Devlet Övünç Madalyasını teslim etti. Bu sırada baba Gök, Artık kimse ağlamasın. Bir çözüm bulunması lazım. Analar babalar yeter ağlamasın dedi.
     Kültür Merkezindeki törenin ardından 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi, dualar okundu. Burada Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör tarafından Hüseyin Göke Türk bayrağı hediye edildi.
     Güngör, Bayrağımızın üzerinden Lailaheillallah Muhammeden Resulullah yazılı. İnşallah bu kan duracaktır. Artık analar ağlamayacaktır. Temennimiz budur diye konuştu.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz-Cafer Balık / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER