18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Trabzondaki törenlere katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Sülüklü Mezarlığındaki şehitlikte şeref defterini imzaladı, mezarlara karanfil bıraktı, törene katılan bazı şehit ailelerine sabır di


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklere katıldı.
     İlk tören Trabzon Valiliği önünde düzenlendi. Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile öteki ilgililer, burada, Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.
     Sülüklü Mezarlığındaki şehitlikte devam eden törende ise saygı duruşu ve Şehitler Anıtına çelenk sunulmasının ardından Bakan Bayraktar, şeref defterini imzaladı, mezarlara karanfil bıraktı, törene katılan bazı şehit ailelerine sabır diledi.
     Etkinlikler kapsamında Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde Gazi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı şehit annesi Nuran Özer yaptı.
     Şehitlerin heves ettikleri rütbelerin en yücesine ulaştıklarını belirten Özer, şöyle devam etti:
     Çanakkale Zaferi Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Yedi düvel bu defa askerileriyle değil, sermayeleri, medyaları ve kültürleriyle geliyorlar, kültürümüzü dejenere ederek ülkemizi içten çökertmeye çalışıyorlar. Şehitlerimizin canları pahasına elde ettikleri değerler üzerinden saltanat süren namertler dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Kahraman milletler, kahraman evlatlara sahip olan milletlerdir. Kahramanları yüz üstü bırakarak onlara ilgisiz davranan ve onları kaderiyle baş başa bırakan uluslar gerektiğinde kendileri için kahramanlık yapacak evlat bulmakta zorlanırlar.
     Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, 2011 yılında Tuncelide teröristlerce şehit edilen polis memuru Hakan Yavuzun babası Nazım Yavuza devlet ödünç madalyası verdi. Vali Kızılcık da 2009 yılında Tokatın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda yaralanan gazi er Emrah Mandıralıya madalya ve beratını sundu.
     Program, Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve resim sergisinin açılışıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER