18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Adanada 11 şehit yakını ile 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi -ÇÜ bünyesinde yapılacak 57. Alay Şehitleri Camisinin temeli atıldı


ADANA (A.A) - Adanada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 11 şehit yakını ile 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törende şehitlerin ve gazilerin öz geçmişleri okunurken, şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.
     Öz geçmişlerin okunmasının ardından 6 şehit asker ile 5 şehit polisin yakınları ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyaları Vali Hüseyin Avni Coş tarafından verildi.
     Törene AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Sezai Bostancı ile ABD 39. Hava Üs Kanat Komutanı Albay Chris Craige katıldı.
     Etkinlikler kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yerleşkesine yapılacak 57. Alay Şehitleri Camisinin temeli atıldı.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, törende yaptığı konuşmada, 57. Alay Sancağını bu yıl ÇÜnün muhafaza ettiğini hatırlatarak, yapılacak camiye de 57. Alay Şehitleri Camisi adını vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
     4 bin metrekarelik alana inşa edilecek cami bünyesinde 500 kişilik kültür merkezinin de bulunacağını belirten Kibar, Burası Kurtuluş Savaşı kahramanlarının tanıtılacağı bir kültür merkezi olarak hizmet edecek dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık - Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER