18. Bölge Eczacılar Odası Pazar, Çamlıhemşin

18. Bölge Eczacılar Odası Pazar, Çamlıhemşin ve Hemşin Temsilcisi Hasanoğlu: Yüzme bilenlerin bile boğulma tehlikesi geçirebileceği göz önüne alınarak tedbirler alınmalıdır


RİZE (A.A) - 18. Bölge Eczacılar Odası Pazar, Çamlıhemşin ve Hemşin Temsilcisi Dinçer Hasanoğlu, yüzme bilenlerin bile boğulma tehlikesi geçirebileceği göz önüne alınarak tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
     Hasanoğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde Rize ve ilçelerinde denizde boğulma vakalarına sıkça rastlandığını belirtti.
     Bu konuda sağlıkçıların da tedbir alması gerektiğini ifade eden Hasanoğlu, Boğulma hadiselerine anında müdahale eden acil ekiplerin eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Boğulmalarda ilk müdahale çok önemlidir. Bu yüzden hastaneye yetiştirme öncesinde yapılacak sağlıklı bir müdahale hayat kurtarabilir dedi.
     Denize girilecek yerlerin mutlaka yetkililerce tespit edilmesi, bu yerlerde yerel yönetimlerce İŞKUR tarafından masrafları karşılanmak üzere sağlık ekiplerinin bulundurulmasının uygun olacağını kaydeden Hasanoğlu, Yüzme bir spordur. Bunun da diğer sporlar gibi eğitiminin alınması gerekir. Karadeniz, devamlı dalgalıdır. Yüzme bilenlerin bile boğulma tehlikesi geçirebileceği göz önüne alınarak tedbirler alınmalıdır. Denize girmek için tespit edilen alanların dışında ise vatandaşların uyarılması için ilan tabelaları konulmasının uygun olacağını düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18. Bölge Eczacılar Odası Pazar, Çamlıhemşin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER