19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -MMO Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan: -Şehidini unutan, gazisini tanımayan, milli kimliğini ve bağımsızlık mücadeleleriyle dolu tarihini hatırlamayan bir milletin tarih sahnesinde şerefli bir yerinin ol


KAYSERİ (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özcan, mesajında, 19 Eylülün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk-ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu kaydetti.
     1. Dünya Savaşından sonra topraklarımızı işgal edenlere karşı Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde şerefli bir kurtuluş mücadelesi verdiğini ifade eden Özcan, şunları anlattı:
     Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek pahasına canlarını düşünmeden feda etmiş şehitlerin yanında, her karış toprağı kahramanca savunan gazilerin değerinin anlaşılması ve onların temsil ettikleri kutsal makamın kavranması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Şehidini unutan, gazisini tanımayan, milli kimliğini ve bağımsızlık mücadeleleriyle dolu tarihini hatırlamayan bir milletin tarih sahnesinde şerefli bir yerinin olması mümkün değildir.
     Gösterilen üstün cesaret ve kelimelerle anlatılmayan vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, Türk milletinin bağımsızlığına düşkünlüğünün eşsiz bir sembolüdür. Aziz vatanımızın bir karış toprağına bile göz dikenlerin, vatan sağ olsun diyerek uğruna bedenini siper eden gazilerimizle, şehitlik Peygamberimize komşu olmaktır diyerek canlarını ortaya koyan şehitlerimizle dolu tarihimizi okumaları gerekmektedir.
     Özcan, Allah yoluna, din yoluna, vatan, millet uğruna şehit olmayı en yüce mertebe sayan Türk milletinin, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Peygamberimiz Hazreti Muhammede yapılacak her türlü küçük düşürücü hakareti, ifade özgürlüğü olarak görmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, mukaddesata yapılan saldırıların gerekli cezaları alması ve bu tip olaylarla bir daha karşılaşmamayı ümit ettiklerini ifade etti.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER