19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürke, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesinin verildiği 19 Eylül tarihinin, her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını ifade eden milletvekili Kavaklıoğlu, şehitlik ve gaziliği rütbelerin en üstünü kabul edildiğini belirtti.
     Vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliği uğrunda fedakarca görev yaparken, sağlıklarını yitiren gazilerin, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak ettiklerini belirten Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını, fedakarlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden ve milletimizin sinesinde sonsuz minnettarlık kazanan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.
     Niğde Belediye başkanı Faruk Akdoğan ise vatan uğruna savaşan gazilerin her gün hatırlanması gerektiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürke Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verildiğini anımsattı.
     AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen de bu toprakların her bir karışının kahramanlık mayasıyla yoğrulmuş ve fedakar evlatlarının asil kanlarıyla yazdığı bir destanın neticesi olarak millete vatan kılındığını belirtti.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER