19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Türkiye Muharip Gaziler Derneği Marmaris Şubesi düzenlenen törenle açıldı


MUĞLA (A.A) - Marmariste 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Marmaris Atatürk Meydanında gerçekleştirilen törene Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üs Komutanı Deniz Kıdemli Albay Levent Ateş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçede yaşayan gaziler katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Marmaris Şubesi Başkanı Azmi Özkan, Atatürke Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül 1921de TBMM tarafından gazilik unvanı verildiğini, 2002 yılında çıkan bir yasa ile de 19 Eylülün Gaziler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Özkan, bu kararın, devletin ve milletin gazilere verdiği önemin, duyulan minnet ve şükranın bir ifadesi olduğuna işaret etti.
     Türkiyenin topraklarının bulunduğu stratejik konum nedeniyle tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline geldiğini belirten Özkan, şunları kaydetti:
     Tarih boyunca hür yaşamış yüce Türk Milleti, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit ve gazi verme pahasına korumasını bilmiştir. Dün Çanakkalede, Dumlupınarda, Korede, Kıbrısta ve bugün ise ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı ülkemizin güneydoğusunda mücadele yürütülüyor. Herkes şunu bilmelidir ki her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan bu güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur.
     Meydandaki etkinliğin ardından Marmaris Belediye Meclisi tarafından gazilere tahsis edilen Bedesten Çarşısındaki dernek şubesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Saral, Belediye Başkanı Acar, Deniz Üs Komutanı Ateş, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, MHP İlçe Başkanı Ali Aygün de katıldı.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER