19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası

19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası -Şampiyona kapsamında UEFA ve TFF yetkilileri ile takım delegasyonlarının katılımıyla gala yemeği düzenlendi


ANTALYA (A.A) - 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası kapsamında UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri ile takım delegasyonlarının katılımıyla gala yemeği düzenlendi.
     19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonasının başlaması nedeniyle kentteki bir restoranda düzenlenen gala yemeğine TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve TFF Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Ertanhan ile UEFA Kadın Futbolu Komitesi 3üncü Başkanvekili Sheila Begbie, UEFA Gençler-Amatörler Komite üyesi Süheyl Önen, gözlemciler ve katılımcı takımların delegasyonları katıldı.
     Prof. Dr. Alkin, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl önce Antalyada düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasının başarılı bir organizasyon olduğunu belirterek, UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonasına da ev sahipliği yapmak TFF için gururdur. Bu şampiyona ile Türkiyede kadın futbolunun varlığını tüm kesimlere duyurmuş olacağız. Kadın futbolu bu şampiyonayla eşik atlayacak dedi.
     Futbolun üst düzey sporcularla daha da heyecan verici olduğunu ifade eden Alkin, Futbol, ülkemizde genellikle erkekler tarafından oynanan ve erkek seyircilerce takip edilen bir spordu. Ama artık bu durum geçmişte kaldı. Futbolla oyuncu ya da taraftar olarak ilgilenen kadın sayısında artış olması memnuniyet verici. Kadınların bu oyunu erkekler kadar güzel ve en az onlar kadar mücadeleci oynamaları gurur veriyor diye konuştu.
     Başkanvekili Sheila Begbie de TFFye düzenlediği organizasyon ve gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.
     Kadın futbolunun Avrupa ve dünyada yaygınlaşarak önemli hale geldiğini, böylece tüm kamuoyunun ilgisini çektiğini dile getiren Begbie, tüm takımlara başarı diledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER