Yerel tarih araştırmacısı ve yazar Ahmet
Uslu'nun 25 yıl boyunca malzeme toplayarak kurduğu 1915
Çanakkale Seddülbahir Müzesi'nde ziyaretçiler, yeni oluşturulan bölmelerde, cephe gerisindekileri görüntülü olarak birebir yaşayacak.
Asıl işi ticaret olan ancak çocukluğundan gelen tarih sevgisiyle kendini Çanakkale savaşlarını araştırmaya adayan Uslu, 10 bini aşkın savaş malzemesini müzesinde sergiliyor. Bununla da yetinmeyerek, müzenin bir bölümüne 1915 yılında cephe gerisinde yaşananları ve o zamanki atmosferi anlatan odalar yaptı.
Gelibolu Yarımadası
Tarihi Milli Parkı içindeki Seddülbahir köyünde kurulu müzede en çok dikkat çeken ise o dönemde çadır
hastanelerde yaralıları zor şartlarda
ameliyat eden sağlıkçıların canlandırıldığı sahne. Mankenler kullanarak, cephe gerisinde yaşanılanları ziyaretçilere göstermek istediklerini belirten Ahmet Uslu,
toprak altından çıkan ameliyat malzemeleriyle sahneyi zenginleştirdiklerini söyledi. Cephe gerisinde çıkan malzemelerden ,Türk tarafının elindeki imkânın çok kısıtlı olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Uslu, "Biz de müzemizde, kitaplarda anlatılanlardan hastane,
haberleşme,
mayın dökme, cepheye uğurlama gibi sahneleri, tarih bölümü
öğretim üyelerinin de bilgileri ışığında canlandırmak, bu vatanın ne büyük fedakârlıklarla kazanıldığını ziyaretçilere göstermek istedik." dedi.