1930lu yılların Söke resimleri kitaplaştı

1930lu yılların Söke resimleri kitaplaştı


AYDIN (A.A) - Söke ilçesinin 1930lu yıllarını anlatan resimleri kitaplaştı.
     Prof. Dr. M. Suat Çakmak tarafından yapılan çalışmayla Sökenin 1930lu yıllarına ait resimleri bir kitapta toplanarak Söke Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesinin ilk yayını olarak basıldı.
     Sökenin kısa tarihçesi, sosyal yapısı ve kültürü ile ilgili bilgilerin de yer aldığı "Söke 1930" adlı kitapta 1930lu yılların Sökesi tasvir eden şehir planı haritası da bulunuyor.
     Suat Çakmak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kaybolanları geri getirmenin olanağı yok ama hayallerimde hep varlardı. Onlarda yok olmadan resimlerle de olsa belgelemek benim için çok zevkli bir görev oldu" dedi.
     Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna da ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için Kent Arşivi ve Müzesi çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, "Prof. Dr. Suat Çakmakın bu eseri bir tarih araştırması değildir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Sökede doğan bir büyüğümüzün belleğinde kalıp resme döktüğü izlenimlerden oluşmaktadır. 1930ların Sökesinin nasıl olduğuna dair bir ışık tutması açısından yararlı olacağı kanısındayız. Kent Arşivi için önemsediğimiz çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 1930lu yılların Söke resimleri kitaplaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER