2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü -Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ceyhan: -Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş özel eğitim


MUĞLA (A.A) - Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, otizmin tedavisinde erken yaşta verilen yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş özel eğitimin önemini vurguladı.
     Ceyhan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, otizmin doğuştan gelişen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörolojik tabanlı bir bozukluk olduğunu bildirdi.
     Başkalarıyla etkileşimde bulunmayı engelleyen ve kişinin kendi iç dünyasıyla baş başa kalmasına yol açan otizmin, genellikle 3 yaşından önce ortaya çıktığını vurgulayan Ceyhan, otizmin, bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.
     Ceyhan, otizmin dünyanın her ülkesinde giderek artan bir oranda görülmesi nedeniyle global bir sağlık sorunu haline geldiğini açıkladı.
     Otizmin, çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olduğuna değinen Ceyhan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     İstatistikler genetik temelli olduğunu gösteriyor. Çevresel faktörler de dahil olmak üzere, nedenlerinin bulunması için yoğun araştırmalar devam ediyor. Kesinlikle ülke, ırk, kültür ya da sosyoekonomik farklılık gözetmiyor. Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş özel eğitimdir. Bu nedenle, otizmli çocuklara daha kaliteli eğitim imkanı sunmak, geleceklerini güvence altına almak ve onları topluma kazandırmak için farkındalık yaratmak, birey olarak hepimizin görevi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER