2. Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme

2. Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışları -9 ülkeden 56 yüzücünün mücadele edeceği Açık Deniz Yüzme Yarışlarının ikinci ayağı, 1 Haziranda Antalya Konyaaltında başlayacak -Ayrıca 80 yüzücünün katılımıyla düzenlenecek 6. Sü


ANTALYA (A.A) - 2. Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışlarının ikinci ayağı, 9 ülkeden 56 yüzücünün katılımıyla 1 Haziranda Antalya Konyaaltında başlayacak.
     Ayrıca 80 yüzücünün katılımıyla düzenlenecek 6. Süleyman Erol Açık Yüzme Yarışı da aynı yerde yapılacak.
     Türkiye Yüzme Federasyonu Antalya temsilcisi Alp Işkın, Konyaaltı Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında, ikinci kez gerçekleştirilecek Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışlarınının ikinci ayak yarışlarına Almanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, Slovakya, Rusya, Slovenya, Türkiye ve İsrailden toplam 56 yüzücünün katılacağını söyledi.
     Yüzücülerin 5 kilometrelik parkurda yarışacağını bildiren Işkın, Yarışların ilk etabı İsrailde gerçekleştirilmişti. Ülkemizde yapılacak ikinci etabın ardından üçüncü etap Hollandada, dördüncü ve son etap ise İtalyada yapılacak dedi.
     Işkın, ayrıca aynı yerde yapılacak 6. Süleyman Erol Açık Yüzme Yarışına müracaatların sürdüğünü, bugüne kadar 4ü Antalya, biri de Muğla Marmaristen olmak üzere 5 kulüpten 80 yüzücünün yarışlara katılmak için müracaat ettiğini kaydetti.
     Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol ise, Konyaaltı Belediyesinin yüzme yarışlarına sahip çıktığını dile getirerek, Antalyanın yüzme sporunda önlere çıkması gerekiyor. İsimler bir simge. Ben spor camiasının içinden gelen biri olarak Antalyayı çok ilerde görmek istiyorum diye konuştu.
     Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, bu yıl iki yarışı bir arada gerçekleştireceklerini ifade ederek, iki ayrı yarışa ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını söyledi.
     (MK-HS)
<< Önceki Haber 2. Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER