2. Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu tamamlandı

2. Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu tamamlandı


ÇANAKKALE (A.A) - 2. Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu, Çanakkale etabıyla tamamlandı.
     Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği turun son gününde 520 kilometrelik etaplarını tamamlayan bisikletçiler, güvenlik eskortu eşliğinde Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı içindeki Çimenlik Kalesine geldi.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uzun ve yorucu turlarını tamamlayan bisikletçilerin bu akşam dinleneceğini yarın da Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde bulunan şehitlikleri ziyaret edeceğini söyledi.
     Turun sporcular için çok anlamlı bir yolculuk olduğunu belirten Tuna, Tarihimiz gerçekten çok şanlı bir tarih. Yüz binlerce şehidimiz bu topraklarda canlarını feda etmiştir. Bu kutsal yerler ayrı bir öneme sahiptir. Bu bizim ülke olarak birliğimizin ve bütünlüğümüzün bir göstergesidir. O yüzden bilmelisiniz ki şu anda üzerinde durduğunuz topraklar gerçekten çok değerli. Bu topraklara hep birlikte sahip çıkacağız. Bizler, bu toprakların bekçileriyiz diye konuştu.
     Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç ise bu yıl ki tura çeşitli yaş guruplarından toplam 119 bisikletçinin katıldığını belirtti.
     Turun adına yakışır bir şekilde başladığını ve yine aynı şekilde noktalandığını dile getiren Genç, tura katkı sunan herkese teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Genç, Vali Tunaya forma hediye etti. Daha sonra Vali Tuna ve protokol üyeleri sporculara katılım belgelerini sundu.
    
     Muhabir: Burak Akay/Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 2. Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER