2. SODES İyi Örnekler Fuarı açıldı

2. SODES İyi Örnekler Fuarı açıldı -Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: -Türkiyede yeni anayasa çalışmaları varken, demokratik birtakım reformlar yapılıyorken, 4+4+4le Kürtçenin seçmeli olarak okullarda öğretilmesi de kabul edildi, b


MALATYA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiyede yeni anayasa çalışmaları varken, demokratik birtakım reformlar yapılıyorken, 4+4+4le Kürtçenin seçmeli olarak okullarda öğretilmesi de kabul edildi, bunlar yapılıyorken terörün olması, terörün aslında haktan, hukuktan, demokrasiden yana olmadığını da gösteriyor dedi.
     Bakan Yılmaz, Malatya Belediyesi yanındaki kapalı fuar alanına kurulan 2. Sosyal Destek Programı (SODES) İyi Örnekler Fuarının açılışını yaptı.
     SODES kapsamında 30 ilin projelerinin tanıtıldığı fuarda, tek tek stantları gezen Bakan Yılmaz, gazetecilere SODESin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Programla hiç sinemaya gitmemiş bir çocuğun sinemayla tanıştırıldığını, hiç sosyal ortama girmemiş bir kadına bu ortamın sağlandığını, üretken olamayan bir engelliye üretken olma imkanı sunulduğunu ifade eden Yılmaz, bu çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Batıda ne varsa, doğuda da o olsun diyoruz. Bu sadece fiziki imkanlar açısından değil, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler açısından, insanların sosyal faaliyetleri bakımından da bu canlılığı istiyoruz. Bunu da destekliyoruz. Gelişmiş bölgelerde bunları yapacak kurumlar var. Ama nispeten az gelişmiş bölgelerde maalesef bu imkanlar yok. Bu açığı bu programlar yoluyla kapatmış oluyoruz. Önce bunu GAPta başlatmıştık. Sonra DAPla Doğu Anadolu Bölgesine yaygınlaştırdık. Sonra da bazı başka iller de seçtik ve bu programı devam ettireceğiz diye konuştu.
    
     -Terör yatırımdan, demokrasiden, özgürlükten hoşlanmıyor-
    
     Bir basın mensubunun kendisinin aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesinin milletvekili olduğunu hatırlatarak, terörün bölgeye etkilerini sorması üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bölgedeki en büyük zararı terör bu bölgede yaşayan insana veriyor. Ekonomik olarak zarar veriyor. Doğrudan yaptığının ötesinde, bu bölgenin imajını bozarak bu bölgeye zarar veriyor. Bölgenin imajı bozulunca yatırımcı gelmiyor, iş adamı gelmiyor, turist gelmiyor. Bütün bunlar tabi bu bölgenin ödediği bedeller maalesef. Tabi en ağırı insan kaybı. Ama ekonomik anlamda da maalesef terör bu bölgeye ciddi bedeller ödettiriyor. Bunu görmemiz lazım. Ama terör olsun veya olmasın bu bölgelerin kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Sarf etmeye devam edeceğiz, sabırla.
     Terör yatırımdan hoşlanmıyor. Yatırımlara yaptığı saldırılarla bunu net bir şekilde gösteriyor. Terör demokrasiden, özgürlükten de hoşlanmıyor. Türkiyede yeni anayasa çalışmaları varken, demokratik bir takım reformlar yapılıyorken, 4+4+4le Kürtçenin seçmeli olarak okullarda öğretilmesi de kabul edildi, bunlar yapılıyorken terörün olması, terörün aslında haktan, hukuktan, demokrasiden yana olmadığını da gösteriyor.
     Terörün aynı zamanda kardeşliği de hedef aldığına işaret eden Yılmaz, terörün insanların çatışmasını, kavga etmesini, kaotik ortamlar oluşmasını istediğini belirtti. Yılmaz, Bütün bunlara baktığımızda terör ne istiyorsa bizim tersini yapmamız lazım. Sabırlı bir şekilde kalkınmaya devam edeceğiz. Yatırımlara devam edeceğiz. Sabırlı bir şekilde demokratik adımlarımızı atmaya, hakları, hukukları, özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz ve inadına kardeşlik diyeceğiz. Kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Bir taraftan da tabi terörle mücadele de kendi mecrasında ilerleyecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 2. SODES İyi Örnekler Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER