20 yıllık piyangocudan zengin olma hayali

20 yıllık piyangocudan zengin olma hayali kuranlara öneri -Milli Piyango bileti satıcısı Ataseven: -Büyük ikramiyenin bir tane olduğunu unutmamak gerekiyor. Bütün insanlar umutlanmalı ama çok da güvenmemeli (Fotoğraflı-Görün


MUĞLA (A.A) - 20 yıldır Milli Piyango bileti satıcılığı yapan Feridun Ataseven, her yılbaşı yaklaştığında insanların zengin olma hayalleriyle bilet aldıklarını belirterek, insanları bu hayallere kendilerini fazla kaptırmamaları uyarısında bulundu.
     Marmariste Ulusal Egemenlik Caddesinde Milli Piyango biletleri satan 56 yaşındaki Feridun Ataseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleği gereği 20 yıldır binlerce zengin olma hayali kuran insanla karşılaştığını ve renkli hayalleri dinlediğini söyledi.
     Ataseven, İnsanların hep büyük ikramiye bana çıksın beklentisi oluyor. Büyük ikramiyenin bir tane olduğunu unutmamak gerekiyor. Bütün insanlar umutlanmalı, ama çok da güvenmemeli. Doğrusu budur dedi.
     Vatandaşların İkramiye neden daha fazla olmuyor- diye sorduklarını anlatan Ataseven, ikramiye miktarının satılan bilet oranında belirlendiğini kaydetti.
     Biletin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden alındığında ikramiye çıkma olasılığının daha fazla olacağı düşüncesinin doğru olmadığına işaret eden Ataseven, Türkiyenin her yerine giden biletler Ankarada basılıyor. Ankaranın dışında bir yerde bilet basılmıyor. Basılan biletlerin yine Ankaradan dağıtımı yapılıyor. Bundan dolayı İstanbul ile Marmarise ikramiye çıkma şansı aynı diye konuştu.
     Ataseven, Marmarise 2 defa Milli Piyangonun büyük ikramiyesinin çıktığını dile getirdi.
    
     -Sahte bilete dikkat-
    
     Yılbaşı çekilişlerinde çok sayıda sahte bilet olayının yaşandığına dikkati çeken Feridun Ataseven, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Vatandaşın öncelikle, bileti almadan önce bayinin kimliğini kontrol etmesi gerekiyor. Her bayinin Milli Piyango İdaresinin verdiği satış ruhsatları var. Buna mutlaka bakmalılar. Bunun dışında biletin sahte olup olmadığını anlamanın çeşitli yöntemleri var. Örneğin biletin içinde yuvarlak şekilli Milli Piyangonun figürleri vardır. Bunu ışığa tuttuğunuz zaman görürsünüz. Bu figürler normalde bakıldığında görülmez ve sahte biletlerde yoktur. Bunlara dikkat edilmesi yeterli.
     Yılbaşı biletlerinin 29 Kasımdan itibaren satışı sunulduğunu hatırlatan Ataseven, büyük ikramiyenin 45 milyon lira, dağıtılacak toplam ikramiyenin ise 242 milyon lira olduğunu kaydetti.
     İnsanların sadece 45 milyona göz dikmemesi gerektiğini ifade eden Ataseven, Onun haricinde 5 milyon, 2 milyon, 1 milyon ve 500 bin lira gibi ikramiyeler de var. İnsanlar bunları da düşünmeli dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 20 yıllık piyangocudan zengin olma hayali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER