2012 Gençlik Konferansları

2012 Gençlik Konferansları -İzmir, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseride bir araya gelecek Türk ve ABli gençler, Avrupalılık fikrini tartışacak


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye ve Avrupa Birliğinden (AB) gençlerin, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseride bölgesel gençlik konferanslarında bir araya gelerek ortak değerlerini, kültürel kimliklerini ve Avrupalılık fikrini tartışacakları bildirildi.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Merkezinden yapılan açıklamada, 14-16 Kasım tarihlerinde İzmirde düzenlenen, 18-20 Kasımda Trabzon ve Şanlıurfada, 20-22 Kasımda Kayseride düzenlenecek dört bölgesel konferans vesilesiyle, Türk ve ABli öğrencilerin bir araya gelerek Avrupa ile paylaştığımız ortak değerler ve kültür, tarih ve kimlik algıları konuları üzerinde tartışacakları belirtildi.
     Etkinliklerin, AB Bilgi Merkezleri Ağının faaliyet gösterdiği 22 ilden (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul/Marmara Üniversitesi, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas ve Van) başvuruları ve motivasyonları dikkate alınarak seçilen üniversite öğrencilerinin katılımıyla ile gerçekleştirileceği ifade edildi.
     2012 Gençlik Konferanslarının, Türkiye ve ABden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansların dördüncüsü olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bölgesel konferanslarda öğrenciler bilgilendirme konferanslarına ve tartışma oturumlarına katılacaklar. İllerdeki konferanslar kapsamında gençler, Türkiyenin ünlü rock müzik grupları Duman, Özlem Tekin ve Modelin Şanlıurfa, İzmir, Trabzon, Kayseri ve İstanbulda vereceği konserleri izleme fırsatı da bulacaklar. Konferansların son aşaması olan Ulusal Boğaziçi Gençlik Konferansı, 25-29 Kasım tarihleri arasında İstanbulda gerçekleştirilecektir. Etkinliğe AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, Avrupa Gençlik Forumu ve BBC temsilcileri katılacaktır. Ayrıca, AB ülkelerinden ve Türkiyeden gelen yazar, yönetmen, sanatçı ve akademisyenlerin öğrencilerle tartışacağı ve moderatörlüğünü Fatih Türkmenoğlunun yürüteceği AB-Türkiye İlişkileri: Kimlik, Aidiyet ve Avrupalılık konulu geniş katılımlı bir sohbet toplantısı da gerçekleştirilecektir.
     Konferanslara katılan gençlerin, perküsyon ustası Okay Temiz ve perküsyon okulu ritm atölyesinden eğitim alarak, kültürel diyaloğun ve birlikte çalışarak üretmenin somut bir örneğini sergileyecekleri de aktarılan açıklamada, AB Bilgi Merkezleri hakkında şu bilgiler verildi.
     AB Türkiye Delegasyonu desteği ve illerdeki yerel ortakların işbirliğiyle Türkiyede 1996dan beri kurulmaya başlanan AB Bilgi Merkezleri ağı, 22 ilde faaliyet gösteriyor. Merkezler, yerel ve ulusal düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 2012 Gençlik Konferansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER