2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından

2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından -Oyunlarda Türkiyeyi temsil eden milli sporcular Cevat Karagöl ve Vedat Yavuz, memleketleri Orduya geldi


ORDU (A.A) - İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi temsil eden milli sporcular Cevat Karagöl ve Vedat Yavuz, memleketleri Orduya geldi.
     Türkiyeyi 10 metre havalı ve 50 metre serbest ateşli silahlar kategorilerinde temsil eden Cevat Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, madalyayı kıl payı kaçırdığını söyledi.
     Çok çalışmasına rağmen oyunlarda madalya kazanamadığı için çok üzgün olduğunu belirten Karagöl, Oyunlara ikinci defa katıldım. Zorlu rakiplerim karşısında maalesef başarı elde edemedim dedi.
     Her şeye rağmen Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ettiğine inandığını anlatan Karagöl, şöyle devam etti:
     Paralimpik oyunlarında ilk defa 2008 yılında Pekinde tecrübe kazanmıştım. Londraya gitmeden önce ise çok çalışmış ve çeşitli illerdeki kamplara katılmıştım. Başarılı olmak için elimden gelen her şeyi yapmıştım. Ancak çok çalışmamıza rağmen oyunlarda istediğim hedefleri tutturamadım. Bazı rakiplerimi geride bıraksam da madalyaya uzanamadım. Çok üzgünüm. İnşallah 2016 yılında Brezilyada düzenlenecek oyunlara daha fazla çalışarak katılır ve madalya ile ülkeme dönerim.
     Karagöl, ülke olarak bir önceki olimpiyatlara oranla madalya sayılarını artırdıklarını, bunun için de ayrı bir gurur yaşadıklarını sözlerine ekledi.
     Türkiyeyi tarihinde ilk kez oyunlarda temsil etmeye hak kazanan B1 (hiç görmeyen) Futsal Milli Takımının ikinci kaptanı Vedat Yavuz ise ilk defa katıldığı organizasyonun kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu belirtti.
     Olimpiyatlarda takım halinde bir başarı elde edemediklerini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:
     Maalesef takım olarak rakiplerimize boyun eğdik. Arkadaşlarımızın kamp sürecindeki yüksek performanslarının buradaki maçlara düşük olarak yansıması kötü sonuçlar almamıza neden oldu. Takım olarak da ilk defa gittiğimiz olimpiyatlar hepimiz için çok iyi tecrübe oldu. Benim için de ayrı bir tecrübe oldu. İnşallah 2016 yılına daha iyi hazırlanarak bu sefer madalya kazanmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışacağız.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER