2012

2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, eş durumu, öğrenim durumu ve sağlık durumu özrüne bağlı yer değişikliklerinin şubat ayında yapılması gerektiğini belirtti.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.
     Eğitim sistemi üzerinde uzun vadede önemli etkileri olacak değişikliklerin yaşandığı zaman dilimi olarak anılacak bu dönemde 4+4+4 yeni eğitim sisteminin hayata geçirildiğini dile getiren Çelik, okula başlama yaşının aşağı çekildiğini, lisenin zorunlu eğitim kapsamına alındığını, din eğitimini de içerecek şekilde seçmeli derslerin havuzunun genişletildiğini, haftalık ders saatlerinde artış yapıldığını, yüksek öğretimin yeniden yapılandırılması konusu ve YÖK yasasının tartışmaya açıldığını, üniversitedeki öğrencilere uygulanan zorunlu katkı payının, harçların kaldırıldığını, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardaki öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinde yetersiz ama önemli değişiklikler yapıldığını ifade etti.
     Eğitim sisteminin tek tipçilikten arındırılması adına önemli adımların atıldığını kaydeden Çelik, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminde eğitim çalışanlarını mağdur eden sorunlara ise köklü çözümlerin geliştirilmediğini ve sorunların önümüzdeki döneme devretmesine neden olunduğunu savundu.
     Eş durumu, öğrenim durumu ve sağlık durumu özrüne bağlı yer değişikliklerinin şubat ayında yapılması gerektiğine dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:
     4+4+4 yeni eğitim sistemi ile birlikte öğretmen ihtiyacında artış olmuştur. Mevcut öğretmen sayısı yeterli gelmediği için eksiklik ücretli öğretmen uygulaması ile giderilmeye çalışılmaktadır. 2012-2013 eğitim öğretim yılı birinci döneminde ücretli çalışmaya razı olan öğretmen adaylarından bazıları ikinci dönemin başlamasını takip eden günlerde 2013 yılı içerisinde yapılması planlanan KPSSye hazırlık için ayrılmayı seçecek, kalanlar ise hazırlıkla birlikte görevi de sürdürmeye devam edeceğinden kendisini yeterince sınıfa veremeyecektir. Eğitim en önemli iş, öğretmen ise eğitimin en önemli unsurudur. Nitelikli eğitim için öğretmenden tasarruf yapılamaz. Bakanlık bu durumu gözden kaçırmamalı, Şubatta 30 bin, Ağustosta 70 bin olmak üzere 100 bin yeni öğretmen ataması için gerekeni yapmalıdır.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER