2013 Proje Yılı Açılış Çalıştayı

2013 Proje Yılı Açılış Çalıştayı


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 2013 Proje Yılı Açılış Çalıştayı düzenlendi.
     Çalıştaya, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, sanayiciler, işadamları ve öğrenciler katıldı.
     Vali Çakır, geçmişteki üniversite algısı ile bugünün üniversite algısı arasında büyük farklılıklar olduğuna belirterek, Akademisyenler artık hayatın içinde oldu. Oluşturulan projeler, üniversite-sanayi işbirliği ile kolaylıkla hayata geçirilebilecektir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen çalıştay bunu gösteriyor dedi.
     Belediye Başkanı Bakırcı ise Türk milletinin proje hazırlamaya alışık olmadığını ifade ederek, Çok tartışarak ve üzerinde yeterli zaman harcayarak uygulanabilir projeler yapılması gerekir. Bu noktada üniversiteler bize örnektir diye konuştu.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz da yeni kurulan üniversitelerle ülkenin bilim adına ciddi bir potansiyele sahip olduğuna kaydederek, Bu gücün harekete geçirilmesi gerekmektedir. Ülkemizin geleceğe taşınmasında üniversite, sanayi ve iş dünyası birlikteliği büyük önem taşımaktadır. Farkındalık oluşturmak amacıyla 2013 yılını proje yılı ilan ettik. Bu amaçla çalıştayı düzenledik dedi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 2013 Proje Yılı Açılış Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER