21 kişilik cankurtaran timi göreve başladı

21 kişilik cankurtaran timi göreve başladı -Kumsaz ve Küçükkumlada hafta sonları görev yapan cankurtaran ekipleri, vatandaşların güvenliğini sağlıyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı himayesinde oluşturan botlu cankurtaran timi, Gemlikin Kumsaz ve Küçükkumla sahillerinde göreve başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı himayesinde oluşturan botlu cankurtaran timi, toplamda 21 kişilik ekibiyle, Gemlikin Küçükkumla ve Kumsaz sahillerinde güvenliği sağlamaya başladı. Özellikle hafta sonları günü birlik tatilcilerin de akın ettiği Küçükkumlada gün boyu botla devriye görevi yapan cankurtaran ekipleri, olası boğulma olaylarına anında müdahale edebilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için gerekli önlemlerin alındığı Küçükkumlada cankurtaran timlerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğandan bilgi aldı.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun eğitim programını başarıyla tamamlayan cankurtaran ekibine sertifikalarını veren Altepe, Bursalıların sahillerden daha fazla yararlanmaları için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.
     Altepe, halkın güvenli bir ortamda denizin keyfini çıkarması için gerekli önlemleri aldıklarını ifade ederek, Donanımlı bot ve geçen yıl 10 iken bu yıl 21e çıkan eğitimli personelimizle Küçükkumla ve Kumsaz bölgelerinde halkımızın rahatlıkla denize girmelerini sağlıyoruz dedi.
     Altepe, Gemlik ve Mudanyadaki sahillerin vatandaşlara hizmet vermesi için sahillerdeki ilçe belediyeleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 21 kişilik cankurtaran timi göreve başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER