22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü


KAYSERİ (A.A) - KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Su en kıymetli mirasımızdır, onu koruyarak tasarruflu kullanalım dedi.
     Batukan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, su bilincinin daha etkin bir şekilde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
     Suyun korunmasında herkesin görev alması gerektiğini dile getiren Batukan, Su en kıymetli mirasımızdır, onu koruyarak tasarruflu kullanalım. Su, ülkemizde olduğu gibi dünyanın da en kıymetli hazinesi. Tüm dünya, kuraklığın olmaması, susuzluğun yaşanmaması, yeni nesillere güvenli ve sağlıklı bir gelecek sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yılda bir günde daha sesli bir kutlama ile suyun önemine dikkat çekmeye çalışılıyor dedi.
     Nüfus artışı ile birlikte gün geçtikçe suya duyulan ihtiyacın artış gösterdiğini vurgulayan Batukan, Yaşamımızı sürdürebilmemiz için temel ihtiyacımız olan su, ulusların devamlılığı için de en önemli kaynağımızdır. Su kaynaklarımızı koruyarak ve su tasarrufu konusunda bilinçli bir nesil yetiştirerek su sıkıntısının önüne geçebilmek de mümkündür. diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 22 Mart Dünya Su Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER