22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü -Trabzon Valisi Kızılcık: Su kaynaklarının korunması, kültürel varlıkların geliştirilmesi insanlık için çok önemlidir


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, su kaynaklarının korunması, kültürel varlıkların geliştirilmesinin insanlık için çok önemli olduğunu söyledi.
     Vali Kızılcık, Dünya Su Günü dolayısıyla DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa katıldı.
     Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, gelecek nesillerin yaşamını daha iyi sürdürebilmeleri, daha kaliteli yaşam idame ettirebilmeleri için bugünden onların en temel ihtiyacı olan suyu koruma, hatta geliştirme hususunda üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini belirtti.
     Türkiyenin uluslar arası alanda su kaynakları zenginliği bakımından çok zengin ülkeler konumunda olmadığını dile getiren Vali Kızılcık, Hatta fakir sayılacak bir konumdayız. Var olan kaynaklarımızı, ekonomik kalkınmayı da göz ardı etmeden sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde en etkin şekilde kullanmanın duyarlığı ve sorumluluğu içinde olmalıyız dedi.
     Global dünyada ülkelerin ekonomik anlamda kıyasıya mücadele ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, Bu yarışı sürdürürken onun temelinde insanın olduğunu unutmadan hareket edersek dünyayı daha yaşanabilir gezegen haline getirebiliriz. İnsanın en temel ihtiyacı olan içilebilir suyun korunması ve geliştirilmesi toplumsal duyarlılığımız sayesinde olmaktadır. Dünyada içilebilir su kaynaklarının geliştirilmesi hususunda özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız açısından ciddi duyarlılık oluşturulduğunu görmekteyiz diye konuştu.
     Kıyasıya mücadelenin olduğu bu dönemde sanayileşmenin artırılması, ekonomik zenginliğin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Kızılcık, şunları söyledi:
     Bazen çevrenin, su kaynaklarının hatta kültür varlıklarının zaman zaman tehlike ile karşı karşı kaldığını görüyoruz. Su kaynaklarının korunması, kültürel varlıkların geliştirilmesi insanlık için çok önemlidir. İnsanın yaşam kaynakları olmadan diğer zenginliklerin hiçbir anlamı yoktur. İnsan yaşamının idamesinde fevkalade önemli olan su kaynaklarının korunmasında çok daha hassas davranmalıyız. Çocukluğumuzda bize, öyle bir zaman gelecek ki uluslararası alanda petrol yüzünden çıkan savaşlar su için çıkacak derlerdi. Bu ne anlama geliyor diye düşünürdüm. O zamanın aslında bu zaman olduğunu, suyun petrolden de değerli olduğunu görmüş oluyoruz. Petrolsüz yaşamınızı idame ettirebilirsiniz ama susuz bir gün sabredemezsiniz. Gelecek nesillerimizin, tüm değerlerimizin temsilcileri çocuklarımızın yarınlarını düşündüğümüzde bu emaneti daha hassas korumalıyız ve geliştirmeliyiz.
     Program sonunda Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Su İşbirliği konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 22 Mart Dünya Su Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER