22. Ahlat

22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri -Şenlikleri kapsamında, cirit, yelken ve dragon su sporları yarışmaları düzenlendi


BİTLİS (A.A) - 22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında, cirit, yelken ve dragon su sporları yarışmaları düzenlendi.
     Ahlat Stadyumunda Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübünün oyuncuları kendi aralarında A grubu ve B grubu olarak yarışması, renkli görüntü oluşturdu.
     Yarışma öncesinde ata binerek gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlatın, Türk tarihinin Anadoludaki ilk yerleşim merkezi olduğunu bildirdi.
     Çoban, Bu Türklerin Anadoludaki ilk adımıdır. Burada İslam dönemine ait tüm geleneklerimizle ve bununla birlikte ortak toplumsal yaşayışımızı sürdürüyoruz. İlkler bunlardır. Ahlatta ilk defa cirit ve su sporları yarışmalarını düzenliyoruz. Ahlat kültür turizmi ve doğal güzellikleriyle çok güzel bir merkez dedi.
     Ata binen Başkan Çoban ile röportaj yapmaya çalışan Bitlis TV muhabiri Turan Kitapçıoğlunun ayağına at bastı.
     Cirit yarışmasının ardından Ahlat sahil şeridinde yelken ve dragon su sporları yarışması düzenlendi.
     Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri davetliler tarafından verildi.
     Yarışmaları, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER