22. Ahlat

22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri -Şenlikler kapsamında cirit, yelken ve dragon su sporları yarışmaları düzenlendi


BİTLİS (A.A) - 22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında, cirit, yelken ve dragon su sporları yarışmaları düzenlendi.
     Ahlat Stadyumunda Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübünün oyuncularının cirit yarışması düzenlendi.
     Yarışma öncesi ata binerek gazetecilere açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlatın, Türk tarihinin Anadoludaki ilk yerleşim merkezi olduğunu hatırlattı. İslam dönemine ait tüm geleneklerle toplumsal yaşayışı sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Çoban, Bu şenliklerde ilkler yaşıyoruz. Ahlatta ilk defa cirit ve su sporları yarışmaları düzenliyoruz. Ahlat, kültür turizmi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan önemli bir merkezdir dedi.
     Düzenlenen cirit yarışmasında Erzurumlu sporcuların iki takım halindeki kıyasıya mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Oyuncuların gösterisi büyük beğeni topladı.
     Cirit yarışmasının ardından Van Gölü sahilinde yelken ve dragon su sporları yarışmaları düzenlendi.
     Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.
     Yarışmaları, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Kaymakam Osman Dölek, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER