22. Hasyurt Tarım Fuarına doğru

22. Hasyurt Tarım Fuarına doğru -Bu yıl 22. gerçekleştirilecek olan Hasyurt Tarım Fuarı öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - 17 Nisanda açılacak olan 22. Hasyurt Tarım Fuarı öncesi Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     22. Hasyurt Tarım Fuarı bilgilendirme toplantısına Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Finike ve Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri, ziraat odası başkanları ve davetliler katıldı.
     Yakuta, Türkiyenin yüzde 25 örtü altı tarımının yetiştirildiği bir bölgede 22 yıldır devam eden fuarın çok önemli olduğunu söyledi. Bölge çiftçisinin bu kadar önemli bir coğrafyada gerçekleştirilen fuar sayesinde tarımda yaşanan yeniliklerden anında haberdar olduğunu vurgulayan Yakuta, herkesin bu fuara destek vermesini istedi.
     Işık da Kumluca ve Finikenin aynı ova üzerinde Türkiyenin çok önemli bir coğrafyasında yer aldıklarını ifade etti. Böyle önemli bir bölgede tarıma öncülük etmek adına 22 yıl önce başlayan fuarın bölge çiftçisine büyük katkılar sağladığını belirten Işık, fuarın çiftçilere, bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Genç de 22 yıl önce çok kısıtlı imkanlarla başlanılan fuarın, bu günlere kadar gelerek Türkiye genelinde katılımı olan önemli bir fuar organizasyonu haline geldiğini söyledi.
     Hasyurt Tarım Fuarı alanının 20 bin metrekaresi açık, 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekare alanda ve 170 stantta yapıldığına dikkati çeken Genç, bu yılki fuar çalışmalarında şu ana kadar stantların büyük bir bölümün firmalar tarafından kiralandığını anlattı.
     Gelecek haftadan itibaren fuar alanında firmaların stantlarını oluşturmaya başlayacaklarını bildiren Genç, fuarla ilgili yazılı ve görsel medyada tanıtımlar yaptıklarını ve Türkiye genelinde 10 bin davetiye dağıttıklarını kaydetti.
     Genç, şöyle konuştu:
     Fuarımızın 2012 yılından itibaren uluslararası statü niteliği kazanmıştır. Fuarımız içinde düzenlediğimiz sebze teşvik yarışmasıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamlamak üzereler. Bu yıl fuarımızda Çocuk gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı konulu bir resim yarışması düzenleyeceğiz. Türkiyenin her yerinden ziyaretçi bekliyoruz, şirket olarak fuarımızı ziyarete gelen firmaların çiftçilerimizin giderlerinin yüzde 50sini karşılıyoruz. Bu yıl fuarımıza katılımın çok fazla olacağını ümit ediyorum.
     17 Nisanda açılacak ve dört gün açık kalacak olan fuar çerçevesinde sebze teşvik yarışması, çocuk gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı resim sergisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 22. Hasyurt Tarım Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER