23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Artvin Valisi Kalkan: "Türk halkının egemenliğini ilan ettiği 23 Nisan 1920, ulusumuz için tarihsel bir dönüm noktası konumundadır"


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği 23 Nisan 1920nin, ulus için tarihsel bir dönüm noktası konumunda olduğunu belirtti.
     Kalkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çocuk Bayramı ilan edilerek tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisanın, çocuklara verilen önemi ortaya koyan anlamlı bir gün olduğunu ifade etti.
     Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentinin, bu gün ve gelecekte hoşgörünün hakim olması, barışın, mutluluğun ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya düzeninin oluşması olduğunu vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:
     "İnanıyorum ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız büyüdüklerinde bunu en güzel şekilde başaracak, her türlü olumsuzluğa çalışkanlıkları ve azimleri ile karşı koyacaklardır. Burada bizlere düşen görev, çocuklarımızı en güzel şekilde hayata hazırlamak, sorumluluk alabilen ve günün değişen ihtiyaçlarına göre kendini sürekli yenileyen bireyler olmalarını sağlamaktır. Çocuklarımız, sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla, yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır."
     Kalkan, çocukların, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en kıymetli hazinesi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     "Çocuklara çağdaş yaşamın tüm imkanlarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki umudumuz en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, vatan için canını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamayı diliyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması temennisiyle, dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyorum."
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER