23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı: -"Temel amacımız herkesin kendini eşit ve özgür hissettiği bir Türkiyeyi inşa etmektir"


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, "Temel amacımız herkesin kendini eşit ve özgür hissettiği bir Türkiyeyi inşa etmektir" dedi.
     Bağcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinde, tam bağımsızlık arayışının bir yolunun bulunduğunu belirterek, TBMMnin, milli iradeye yapılan vurgunun, en güzel şekli olduğunu ifade etti.
     TBMMnin, 76 milyon vatandaşın iradesini temsil ettiğini ve "egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla çalıştığını dile getiren Bağcı, şunları kaydetti:
     "TBMMnin 93. yılını kutladığımız bugün, milli iradenin temsilcisi ve TBMMnin bir üyesi olarak, temel amacımız herkesin kendini eşit ve özgür hissettiği bir Türkiyeyi inşa etmektir. Halkın iradesinin vesayet altına alınmasına ve milli hakimiyetin ayaklar altına alınmasına hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek ve izin verilmeyecektir. Türkiyenin çağdaş devlet olma yolundaki hedefleri ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sivil bir anayasa yönündeki talepleri bizler yerine getireceğiz. Bu anlamlı günde tüm çocuklarımızın ve hemşehrilerimin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görev yapan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER