24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü


KASTAMONU (A.A) - Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
     Çelebi, yayınladığı mesajda, ülkemizin bütün coğrafyasında çocuklara bilgiye ulaşma, daha kaliteli eğitim-öğretim adına en gelişmiş teknolojik imkanların sunulduğunu belirterek, gelişen teknolojilere de ayak uydurulduğunu ifade etti.
     Bu gelişmiş imkanların yine de öğretmenin yerini tutmadığını vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:
     Öğrenmenin oluşmasında, duyguların da ön planda olduğu unutulmamalıdır. Bu araç gereçler hissetmez, hissettiremez. Duygulanmaz,duygulandıramaz. Çocuğun beynine girmenin yolu kalbine girmekten geçmektedir. Bazen sıcak bir dokunuş, bazen tatlı bir tebessüm bir ansiklopedi dolusu bilgiyi anlatabilir. İşte tüm bunların farkında olan genç, dinamik, güler yüzlü bir kadroya sahip olmak ilçemizin bir şansıdır.
     Arkadaşlarımın, geri dönüşümü olmayan bir görevi icra ettiklerinin bilinciyle çalıştıklarını görmek, bizleri mutlu etmektedir. Tarihimize ve dünya tarihine etki eden olayların arka bahçesinde her zaman bu kutsal görevi ifa eden öğretmenler vardır. Bu sebepledir ki toplumuzda öğretmene ve ilime büyük değer verilmiştir. Unutmayalım ki öğretmenlik bir güne sığacak bir meslek değildir. Tarih öğretmenler sayesinde yazılmıştır.
    
     Muhabir: Hatice Karakaş
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER