24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler Vali Kemeleki ziyaret etti


SİVAS (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve öğretmenler Vali Zübeyir Kemeleki makamında ziyaret etti.
     Vali Kemelek, ziyarette yaptığı açıklamada, tarihten bu yana öğretmenliğin önemli bir meslek olduğunu belirterek, Her ne suretle olursa olsun değişik isimlerle de anılmış olsa bugünkü anlamda öğretmenlik eskiden beri var olan bir meslek ve her zaman da saygınlığını korumaktadır dedi.
     Sivasta çok geniş bir coğrafyada eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Kemelek, kentte eğitimle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Okullarda sürekli olarak altyapı çalışmaları yapıldığını bildiren Vali Kemelek şunları kaydetti:
     İlimizde sınıflarımızın genel ortalaması 30un altında. Bazı okullarda bunun istisnası olabilir, özellikle merkezlerde. Hatta 20nin altına düşen okullar da var. Biz okullarımızı yenileştiriyoruz. Özellikle depreme dayanıklılık açısından başlama koşuluyla okulları yenileştiriyoruz. Programda olan binaların ihalesi devam ediyor. Önümüzdeki ay içerisinde 3 okulun ihalesi yapılacak. Bir kısmı bu ay içerisinde yapılanlar var. Ocak ayında belki Şubat ayında da bu çalışmalar devam edecek. 2013ün programı henüz belli değil.
     Çocukların daha güzel mekanlarda okumasını, öğretmenlerin de daha güzel mekanlarda hizmet vermesini arzuladıklarını dile getiren Kemelek, yapılan çalışmaların sadece derslikten ibaret olmadığını, laboratuvar ve özel sınıflarla bir bütün olduğunu açıkladı.
     Vali Kemelek, okul öncesi eğitime önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, okul öncesi eğitim yaşının 5e düşürüldüğünü, böylece çocukların daha başarılı olacaklarını ifade etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da, öğretmenlik mesleğinin toplumda hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER