24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -AK Parti Adana Milletvekilleri Ünüvar, Gürkan, Erdinç ve İl Başkanı Yağcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç ve İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.
     Ünüvar, mesajında, hayatımıza anlam katan fotoğraf albümlerinde mutlaka öğretmenlerin de bulunduğunu belirtti. Bu sebeple her 24 Kasım tarihinin çok özel bir anlamı bulunduğunu bildiren Ünüvar, öğretmenlerin yılda sadece bir gün değil, hemen her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti.
     Ünüvar, ülkelerin geleceklerini eğitimle şekillendirdiğini, öğretmenlerin de eğitimin olmazsa olmaz ögeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     AK Parti hükümetleri için de eğitim her zaman öncelikli bir konu olmuştur. Başbakanımız bu durumu konuşmalarında hükümetin 4 önemli icraat alanı olarak Önceliklerimiz eğitim, sağlık, adalet ve emniyettir şeklinde sıralar. Başarılarla dolu geçtiğimiz 10 yıla bakıldığında da AK Partinin en çok bu alanlarla ilgilendiğini görürüz. Biz, Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum veciz ifadesiyle büyüyen bir nesiliz. Bu sebeple, hangi makamda, hangi konumda ve hangi durumda bulunursak bulunalım, öğretmenlerimizin emeklerini hiç unutmayız ve onlar bizim başımızın tacıdır.
     Milletvekili Fatoş Gürkan da, öğretmenlerin ileri hedeflere yürünmesinde bir rehber olduğunu belirtti. Mesajında, Öğretmenlerimiz onurlu kahramanlardır ifadesini kullanan Gürkan, şunları kaydetti:
     Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse, geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur ve olacaktır. Öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerden biri. Öğretmenlerimiz bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin rehberi durumundadır. Büyük bir görev ve sorumluluk anlayışıyla ülkemizin en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak onları aydınlatan, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak parlak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlıkta bulunan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
     Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise, öğretmenlerin mesleğini fedakarca icra eden çok değerli kişiler olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
     Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü olan 24 Kasım, onları onurlandırmak, sahiplenmek için düzenlenen çeşitli etkinliklerin yapıldığı kutlama günleri olurken, ülkemizde 24 Kasım, Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşen ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. İnsana yapılan yatırım, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. İşte bu uzun yolda ülkemizin her yönden gelişmesi öğretmenlerimizin elindedir.
     AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
     Öğretmenlerin çok anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiğini belirten Yağcı, mesajında Öğretmenlerimiz, içlerinde barındırdıkları meslek sevgisiyle ve öğrencilerinin gözlerinde gördükleri sevgi pırıltılarıyla görev yapan, yaptığı görevin ne derece kutsal olduğunun şuurunda ve o şuurun verdiği dinamizmle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Hayattan, hele ki insandan umudun asla kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş ve iyi eğitilmiş bir insanın dünyayı değiştirme kudretini en iyi bilen kutsal mesleğin temsilcileri olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER