24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kutlu, mesajında, millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürke Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasımı, Öğretmenler Günü olarak hep birlikte kutlamanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Türkiyenin, iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza attığını, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini belirten Kutlu, Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir ifadelerini kullandı.
     İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin anlayışını benimsemiş bir hükümet olduklarını belirten Kutlu, şunları kaydetti:
     Bizler öğretmenlerimize duyduğumuz borcun, tıpkı vatan borcu gibi, insanlık borcu gibi ömür boyu taşınacak ve hiçbir şekilde ödenmeyecek bir manevi yükümlülük olduğunu biliyoruz. Büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokunuz, geçmişte ve gelecekte iziniz var. En zor şartlarda ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
    
     -Milletvekilleri de öğretmenlerin gününü kutladı-
    
     AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Daniş ve Kaşdemir, yayımladıkları ortak mesajda, öğretmenlerin, en zor şartlarda bile, ülkenin her karış toprağında tüm fedakarlıklarıyla eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsediklerini kaydetti.
     Atamızın koymuş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine bizleri taşıyacak olan yeni nesillerin yetiştirilmesinde en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir diyen milletvekilleri, şöyle devam etti:
     Hiç şüphemiz yok ki, tüm öğretmenlerimiz bu görevi kusursuz bir biçimde yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapma çabası içindedirler. İktidarımız döneminde ülkemizin imkanları dahilinde, gelecek nesillerimizi yetiştiren milli eğitime verdiğimiz önem sonucu, her sene bütçeden ayrılan pay katbekat artmaktadır. Yine de bu artış hiçbir zaman bizlere yeterli gelmemektedir. Milli eğitimde yaşanan sorunları çözmek ve eğitim standartlarının yükseltilmesi adına bizlere düşen sorumluluğun bilincinde olup, her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER