24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -Türk toplumunda öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türk toplumunda öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır dedi.
     Altıparmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin geleceği olan çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin en seçkin günlerinin öğretmenler günü olduğunu belirterek, buu özel günün, tüm öğretmenlere, eğitim camiasına ve tüm yurttaşlara kutlu olması dileğinde bulundu.
     Türkiyede ilk defa 1981 yılında kutlanan bu günün 31inci yılını, Atatürkün okuma yazma seferberliğini başlattığı 24 Kasım 1928in de 84üncü yılını kutladıklarını vurgulayan Altıparmak, Türk toplumunda öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar kutsaldır. Tabi ki bu durum öğretmenlerimize, çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluk geleceğin bizatihi kendisi olan çocukları en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir ifadelerini kullandı.
     Altıparmak, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, ahirete intikal eden tüm öğretmenleri rahmetle ve minnetle andığını ifade ederek, tüm öğretmenlerin bu özel günün içtenlikle kutladığını bildirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER