24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Afyonkarahisar milletvekilleri Ürün, Yılmaz ve Toptaş, mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı.
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, halkın geleceğin olan gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı, çağdaş, dünyayla rekabet eden bir neslin yetiştirilmesinde çok önemli bir görevi ifa ettiklerini bildirdi.
     Öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, sürekli kendini yenileyen, öğreten ve öğrenen bir meslek dalı olduğunu belirten Ürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Her birimizin hayatında ayrı bir yeri olan geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen ve hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan fedakar insanlardan oluşmaktadır. Çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençlerimizi ise özgür düşünüp bağımsız karar verebilen, her zaman yeniliklere açık, özgüven sahibi, inisiyatif alabilen, bilimsel gelişmeleri takip edebilen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine vesile olan öğretmenlerimizin fedakarca Türkiyenin her köşesindeki fedakar çalışmalarla aydınlık yarınlarımızı yetiştirmelerindeki emekleri her türlü takdirin üzerindedir.
     MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da öğretmenlik mesleğinin, yetişmekte olan nesli, ailesi, çevresi, milleti, devleti ve vatanı için yararlı, yapıcı, yaratıcı, iyi bir vatandaş olarak yetiştirme sanatı olduğunu söyledi.
     Öğretmenlerin toplumun manevi mimarı olduğunu ifade eden Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
     Maalesef ekonomik sıkıntıların yanı sıra eğitim öğretim alanında yer almak isteyen ve atanamayan öğretmenlerimizin durumları bizleri derinden üzmektedir. Bir an önce atanamayan öğretmenlerimizin beklentileri giderilmeli ve öğretmenlerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmelidir. Vatanın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren Öğretmenlerimiz sadece 24 Kasımlarda hatırlanan insanlar olarak görülmemelidir.
     CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise öğretmenlerin, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda bireyler yetiştirilmesinde önemli rol üstlendiklerini belirtti.
     Mustafa Kemal Atatürkün Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözlerini hatırlatan Toptaş, Aklı hür, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde öğretmenlerimizin gösterdiği özveri ve uğraş sonucunda, ülkemiz laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Tüm sıkıntılara rağmen büyük bir misyonla ve aydın nesiller yetiştirmek amacıyla öğretmenlerin vermiş olduğu mücadeleyi biliyoruz. Aydınlık geleceğin inşasının mimarları olan öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER