24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Muşta Öğretmenler Günü kutlandı


MUŞ (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Muşta düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Törende konuşan Vali Vekili Çetin Kılınç, öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu ve insanın geleceğini şekillendirdiğini söyledi.
     Öğretmenlerin çok küçük yaşlardan itibaren insan üzerinde etkili olduğunu ve hayat boyunca öğretmenlerin insana kattıkları ile insan hayatının şekillendiğini kaydeden Kılınç, aile ortamından sonra öğretmenin insan üzerindeki emeğinin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.
     Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, öğretmenlerin toplumların gelişim mimarları olduklarını söyledi.
     Tarihin her döneminde öğretmenlerin çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Tatlı, Öğretmenler, mum misali çevresini aydınlatırken, kendisi her zaman erimiştir. Toplumun gelişim mimarı olan öğretmenlerimiz, mesleklerini icra ederken, her zaman kendilerinden ödün vermiştir. Öğretmenler, ülkemizin gelişip ve kalkınmasında, çok önemli görev üstlenmiştir dedi.
     Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinden sonra, Zafer Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve skeç gösterilerinin ardından tören sona erdi.
     Törene okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER