24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Kent Meydanı ve AFAda tören düzenlendi


SAKARYA (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kent Meydanı ve Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ve öğretmenlerin Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende, öğrenciler Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarını yakalarına yazdı.
     Öğretmenler, daha sonra Sakarya Valisi Mustafa Büyükü ziyaret etti.
     Kutlamalar kapsamında Adapazarı Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde (AFA) program düzenledi.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük, burada yaptığı konuşmada, Öğretmenler Günü için program hazırlanıp, toplumun ihtiyaç duyduğu öğretmenlere fırsat verilmesinden dolayı teşekkür ederek, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise öğretmenlerin milletin ruh ve karakterine yön verdiğini belirterek, Ülkemizin sosyal, ekonomik ve her alanda gelişmesine katkı sağlayan araç eğitimdir. Bilim adamları, sanatçılar ve herkesin üzerinde emeği olduğuna inanılan bir mesleğin erbabayız. Hepinizin Öğretmenler Gününü kutluyor, mutluluklar diliyorum şeklinde konuştu.
     Program, şiir okunması, stajyer öğretmenlerin yemin etmesi, emekli öğretmenlere takdir belgesi verilmesi ve lise öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER