24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Vali Balkanlıoğlu: -Terör örgütü PKK, bulanık suda balık avlamayı istediği için, insanların cahil kalmasından medet umuyor -Terör örgütü PKK, insanlar cahil kalsın diye dünyanın hiçbir y


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK tarafından öğretmenlerin kaçırılması, okulların yakılmasına tepki göstererek, Terör örgütü PKK, bulanık suda balık avlamayı istediği için, insanların cahil kalmasından medet umuyor. Cahil insanları kandırma, yasa dışı yollara sevk etme, suç örgütlerine ve çetelere üye yapma çok daha kolay. Terör örgütü PKK, insanlar cahil kalsın diye dünyanın hiçbir yerinde emsali görülmemiş eylemler yapıyor ve yapmaya da devam ediyor dedi.
     Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezindeki düzenlenen programdaki konuşmasında, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, dünya ülkeleri arasında Türkiyenin saygın bir yerde olmasında öğretmenlerin payının çok büyük olduğunu söyledi.
     Doğu ve Güneydoğuda PKKnın okul yakıp, öğretmenleri kaçırmasına değinen Balkanlıoğlu, PKKnın bulanık suda balık avlamayı istediği için, insanların cahil kalmasından medet umduğunu ifade etti.
     Cahil insanları kandırma, yasa dışı yollara sevk etme, suç örgütlerine ve çetelere üye yapmanın çok daha kolay olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şu ifadelere yer verdi:
     Terör örgütü PKK, insanlar cahil kalsın diye dünyanın hiçbir yerinde emsali görülmemiş eylemler yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Okullara, ibadethanelere ve sağlık kuruluşlarına asla saldırılmaz. Ama bunlar ne yapıyor, okulları yakıyor, öğretmenlerimizi kaçırıyor, hatta şehit ediyor. Kaç tane okulumuzu geçmişte yakmışlardı, yine yakıyorlar. Çünkü oradaki insanlar, insan sevgisi, Allah korkusu, hatta hayvan sevgisi ve çevreye olan duyarlılığı kazanmasın diye, onları kandırarak, en kanlı eylemlerinde rahat kullanmak istiyor.
     Öğretmenlerin, attığı küçük bir adımın öğrenci için büyük bir adım olduğunu belirten Balkanlıoğlu, bazen bir öğrencinin başını okşamanın bile o kişinin geleceğini büyük oranda etkileyebileceğini ifade etti.
     Başarılı kişilere, bu başarılarının sırrını sorduklarında ilkokul öğretmeninden bahsettiğini aktaran Balkanlıoğlu, Eğer nesillerimizi ayaklarının üzerinde duran, Ben başarırım diyen, sevgi dolu, Allah sevgisi ve korkusunu aşılamak, iyi nesiller yetiştirmek istiyorsak bütün bunlar siz öğretmenlerin elinde. Sizlere güveniyoruz. Biz de devlet olarak sizlerin emrinizdeyiz diye konuştu.
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de öğretmenlerle birlikte olmaktan duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, insanlığa her şeyi öğreten öğretmenlerin gününü kutladığını vurguladı.
     Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise Türkiyenin geleceğinin emanet edileceği nesillerin iyi yetişmesinin öğretmenlere bağlı olduğunu ifade ederek, bilgelik mesleği olarak da kabul görülen öğretmenliğin, kutsal bir görev olduğunu kaydetti. Eğitimde en önemli unsurun öğretmenler olduğuna dikkati çeken Yalçın, öğretmenlerin gelişime ayak uydurması gerektiğini ifade etti.
     Programda, Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eray Çelikeloğlu ve emekli öğretmenler adına Gülay Çelikeloğlu da konuşma yaptı.
     2011-2012 eğitim ve öğretim yılında emekli olan öğretmenlere Vali Balkanlıoğlu tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmen adaylarının Öğretmenliğe Giriş Andı okumasının ardından oratoryo, halk oyunları gösterisi ve ödül törenin ardından program sona erdi.
     Öğretmenler Günü programına, Balkanlıoğlunun yanı sıra, AK Parti Milletvekili Ürün, Milli Eğitim Müdürü Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER