24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Şırnak Milli Eğitim Müdürü Arslan. Ülkelerin kalkınmasında öğretmenler önemli bir yere sahiptir


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, ülkelerin kalkınmasında öğretmenlerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından İl Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Arslan, öğretmenlerin toplumda saygın ve vazgeçilmez bir yeri bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle de öğretmenliğe olan talebin her geçen gün arttığını belirtti.
     Arslan, Ülkelerin kalkınmasında öğretmenler önemli bir yere sahiptir. Çünkü toplumları kalkınması bireylerin eğitim ile gelişmesinden geçer. Bunun anlaşılması ile üniversiteye hazırlanan öğrencilerin daha çok öğretmenliği seçer hale geldiğini görüyoruz. Biliyoruz ki hepimizin hayatında bize ışık tutan öğretmenlerimiz ve fedakarlıkları vardır dedi.
     Törende daha sonra en genç öğretmen seçilen Bahçelievler Anaokulu Öğretmeni Tuba Aslan ile en kıdemli seçilen Hürriyet Ortaokulu Müdürü Sahip Paksoy birer konuşma yaptı.
     Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinden sonra il genelinde şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Törene, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER