24 Mayıs Basın Bayramı

24 Mayıs Basın Bayramı -Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matur: -Meslektaşlarımızın bu özel günün anlamına uygun bir şekilde özgürlüklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, meslektaşlarını Basın Bayramının anlamına uygun şekilde özgürlüklerine sahip çıkmaya davet ettiğini bildirdi.
     Matur, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ifade özgürlüğünün, hakaret özgürlüğü olmadığı bilinciyle basın özgürlüklerini savunduklarını kaydetti.
     Gazetecilerin üzerinde bir baskı kurulmaya çalışıldığını iddia eden Matur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu baskıların sonlandırılmasını istiyoruz. Bu özgürlüklerin ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergesi olduğunu biliyoruz. Ülkemiz birçok alanda gelişirken özgürlüklere getirilen kısıtlamaların bu gelişimi gölgede bıraktığını düşünüyoruz. Tüm meslektaşlarımızın bu özel günün anlamına uygun bir şekilde özgürlüklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.
     Bu vesile ile 24 Temmuz 2007de aramızdan ayrılan Sakarya Gazeteciler Cemiyetinin merhum başkanı Necdet Güngörsünü de rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Mayıs Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER