24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Çorum Valisi Çakır: Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacaktır


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Nurullah Çakır, haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önemin demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.
     Vali Çakır, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, çalışan basın mensuplarının basın bayramını kutladı.
     Yaşadığı bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunan, zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışan basın mensupları dünya adına büyük bir kazanımdır diyen Çakır, kitle iletişim araçlarının hızla geliştiğine de dikkati çekerek şunları kaydetti:
     Teknoloji sayesinde her geçen gün güçlenerek ilerleyen basın teşkilatı için, şüphesiz haberleşme özgürlüğünün kullanımı önemli bir unsurdur. Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem, demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte attığı adımlardan emin, doğru bilgilendirilmiş, çağdaş bir toplum da yaratılmış olacaktır. Fikir özgürlüğünün önündeki en önemli engellerden biri olan sansürün kaldırılmasının 103üncü yıl dönümü dolayısıyla ilimizde görev yapan tüm basın çalışanlarının bu önemli gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER