24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Çağlayan: -Basın demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur


SİVAS (A.A) - Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.
     Çağlayan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basında sansürün kaldırılışının 104üncü yıl dönümünün Basın Bayramı olarak kutlandığını anımsattı.
     104 yıl önce İkinci Meşrutiyet döneminde basında sansürün kaldırıldığını hatırlatan Çağlayan, Yakın tarihimiz itibarıyla Temmuz ayı önemli günlerle doludur. Bunlardan en önemlilerinden biri, mesleğimiz olan gazetecilikle ilgili olarak gazetelerden sansürün kaldırılması, Lozan Antlaşmasının imzalanması ve Kıbrıs Barış Harekatına son verilmesinin aynı güne yani 24 Temmuza gelmesinin önemi büyüktür ifadelerini kullandı.
     Çağlayan, şunları kaydetti:
     Her türlü olumsuzlukların yanı sıra yerel medya Ulusal Kurtuluş Savaşımızdaki ilk günkü azim ve gayretle ülkemizin bölünmemesi, demokrasi, laiklik ve cumhuriyete olan bağlılık görevini yerine getirmeye gayret göstermektedir. Türkiyede de demokrasinin yerleşmesi ve kalıcı olması için yerel basına ihtiyaç vardır. Yerel basın her yönüyle desteklenmeli, yaygın, yerel basın ayrımı yaparak Basın Yasası yeniden gözden geçirilmelidir. Basın demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur. Bu özel mesleğin bekçileri olan, gecesini gündüzüne katarak tüm zorluklara göğüs geren ve kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görev üstlenen gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, dolaylı veya dolaysız sansürsüz günler dileğiyle saygılar sunarım.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER