24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Türkiyede yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil eder


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,Türkiyede yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini bildirdi.
     Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, basın çalışanlarının meslek ilkelerine bağlı, doğru, tarafsız, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsenmeleri ve basın meslek kurallarının uygulayıcısı olmaları gerektiğini belirtti.
     Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçlarıyla birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadığını ifade eden Çoban, şunları kaydetti:
     Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Demokrasinin temel taşlarından olan basın özgürlüğü, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Türkiyede yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil eder. Afyonkarahisardaki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER