24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Çukurova Belediye Başkanı Arıkan: -Toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının özgürlüğü büyük bir önem taşımaktadır


ADANA (A.A) - Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının özgürlüğünün büyük bir önem taşıdığını bildirdi.
     Arıkan, yazılı açıklamasında, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basına uygulanan sansürün halen devam ettiğini iddia ederek, uygulanan baskılardan dolayı halkın doğru haber ve bilgi alma hakkının önüne geçildiğini savundu.
     Arıkan, şunları kaydetti:
     Türk basınında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümünde birçok gazeteci hakkında yaptığı haberlerden dolayı ya davalar açılıyor ya da cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının bu noktada özgürlüğü büyük bir önem taşımaktadır. Basına ve basın çalışanlarına yönelik yapılan baskılar, doğal olarak halkın doğru bilgi ve haber alma hakkını da ortadan kaldırıyor. Demokrasilerin vazgeçilmezi olan basın, baskı altında kalmayarak, sansüre uğramadan, özgürce ve kimsenin temel hak ve özgürlüklerine müdahale etmeden, tarafsız bir şekilde görevini yerine getirmeli.
     Cezaevlerindeki tüm gazeteci ve aydınların serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmaları gerektiğini belirten Arıkan, ayrıca, basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER