24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ağbaba, mesajında, 24 Temmuzun basında sansürün kaldırılışının yıldönümü ve Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı.
     24 Temmuz 1908de ilan edilen 2. Meşrutiyetin ve 25 Temmuz 1908de gazetelerin sansür memurlarına verilmeden yayımlanması kararlarının basın bayramının temellerini oluşturduğunu hatırlatan Ağbaba, aradan geçen 104 yıla rağmen Türkiyede hala basına sansürün tartışılıyor olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
     21 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde 16sı imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü, 90 tutuklu ve hükümlü gazeteci bulunduğunu, dünyada tutuklu ve hükümlü gazeteci sayısının 170 olduğunu kaydeden Ağbaba, Türkiye, dünyadaki toplam sayının yarısından fazla gazeteciyi cezaevlerinde tutmaktadır ifadelerini kullandı. Ağbaba, yaygın ve yerel basının yayın hayatını sürdürmek için gösterdikleri mücadeleyi takdir ederek, tüm basın mensuplarına çalışma hayatlarında başarılar diledi.
     Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunun mesajında ise günümüzde basın kuruluşları üzerinde örtülü bir sansür olduğu savunuldu. Yönetim Kurulu, her türlü sansürcü yaklaşımı kınadıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER